Lamkotletter i citron- och honungsås

Lamm och citron är en läcker kombination. Prova så får du se!

4 port
4 kotletter av lamm
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning eller 1 msk köttfond
1 msk flytande honung
1 tsk rivet citronskal + lite saft av citronen
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar

Gör såhär:
Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna, 2-3 min på varje sida. Lyft upp dem och gör ren pannan. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök.Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.Hit kan rätten förberedas. Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem puttra i några minuter. Servera med pasta och lättkokta grönsaker.

Lägg i strimlor av morot och squash i pastan en halvminut innan den är färdigkokad.