Lammfärsbullar i currysås

 

4 pers
 
500 gr lammfärs
1 dl ströbröd
1 dl ekologisk mjölk
1 ekologisk ägg
1 gul lök finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm kryddpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 msk smör till stekning av köttbullarna
 
Currysås:
2 dl ekologisk mjölk
1 msk maizena redning
1  msk curry
1 tsk gurkmeja 
 
 
Gör så här:
Blanda först ströbröd med mjölk i en bunke och låt detta stå och svälla i 10 minuter. Finhacka löken och pressa en vitlökklyfta och stek detta gyllenbrunt i en stekpanna. Låt löken svallna något innan du blandar den med färsen. Tag fram en ny bunke till färssmeten. Blanda lammfärsen med alla kryddor och den stekta löken. Blanda sedan ner ströbrödblandningen och ett ägg. Rör ihop alla ingredienserna med en varsam hand. Rulla sedan färssmeten till bollar i valfri storlek. Om du tycker det är svårt att forma till runda bollar fukta händerna med lite vatten. Stek sedan lammbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör. När lammbullarna börjar bli färdiga så gör du såsen snabbt och enkelt genom att blanda mjölk med maizena, curry och gurkmeja i en shaker. Skaka om några sekunder och häll sedan currysåsen över köttbullarna och låt detta puttra ihop i några minuter på låg värme.
 
Foto och recept: Ann-Sofi Karlsson Matsafari