Lammstek i örtfodral

Till 8-10 personer

Sätt in en frusen stek i ugnen, 80-90 grader. Låt stå till stektermometern visar 65-70 grader (beroende av hur rosa du vill ha steken), ca 5h men håll koll för tiden kan variera beroende på ugnen och stekens storlek.

Lägg ut ett dubbelt smörpapper och steken därpå. Beroende på hur mycket smak av allting man vill ha och hur stor steken är så variera mängd angivelsen på ingredienserna. Pensla den med god olivolja och gnid in med pressad vitlök. Blanda 2-4 msk salt och 2-4 msk socker och lite peppar och strö över runt om.

Hacka 4-8 schalottenlökar (går även bra med rödlök). Hacka rikligt med färska örter – timjan, basilika, bladpersilja, rosmarin, oregano etc. Blanda örter och lök och packa in steken i dessa. Stänk lite soja över den och rulla in den hårt i papper.


Lägg den i plastpåse i kylskåpet i 2 dygn. Vänd den då och då.

Ta fram den ur kulen minst någon timme innan den skall ätas så att den inte är för kall. Öppna paketet och njut av dofterna, försök att inte äta dig för mätt när du skär upp den.