Lammfärsbullar med basilika och fetaost i svartvinbärssås

500g lammfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
½dl mjölk eller vatten
en kruka med basilika
salt och peppar
100g fetaost

Såsen
1dl rött vin (gärna av det ni skall servera till maten)
1-2msk svartvinbärssylt eller gelé
1 kalv- eller oxbuljongtärning
salt & peppar
25-50g smör

Blanda färsen med ägget, mjölken (eller vatten) och en hel kruka basilika, hackad i mindre bitar.
Lägg till en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.


Rulla köttbullarna och göm en lite kub av fetaost inuti. Stek i panna. Tag upp och lägg på fat efter ca 15 minuter.

Såsen: Häll på någon deciliter gott rödvin i stekpannan och späd med ca 4dl vatten och en kalv- eller oxbuljongtärning. Låt koka ihop en stund. Smaksätt med svartvinbärssylt (eller gelé) samt salt och peppar. Avsluta med att vispa i en klicka av riktigt smör.