Indian leg of lamb

1 lammstek
2 msk citronjuice
¼ tsk malen kanel
¼ tsk malen koriander
¼ tsk peppar
2,5 dl naturell yoghurt (turkisk eller matlagningsyoghurt går lika bra)
2 msk smör
1 lök
½ tsk malen ingefära
0,5 g saffran
1,5 dl ovispad grädde

 

Sätt ugnen på 180 grader. Skär utan på den övre delen av steken i ett rutmönster. Blanda citronjuice, kanel, koriander, peppar och yoghurt. Massera in röran väl i lammsteken. Låt vila minst en timme, gärna över natt. Placera steken i förvärmd ugn. Använd en köttermometer, steken är rosa-röd vid 70 grader och helt genomstekt vid 75 grader.

Stek löken tillsammans med ingefäran i ca 4-5 minuter. Blanda den ovispade grädden med saffran.

Tag ut steken ungefär 30 min innan den är färdig, bred lökröran över steken. Häll sedan saffransgrädden över steken. Ställ in i ugnen igen, ös gärna steken några gånger med grädden. När steken nått rätt temperatur, tag ut den, spar gräddskyn och gör gärna sås av den.

Servera med hasselbackspotatis eller potatisgratäng och härlig grönsallad.