Kallskuren nötrulle med potatisbakelse (4 pers)

nötrulle small
 
NÖTRULLE:
1 nötrulle ( ca 800 gr-1kg)
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk smör
 
POTATISBAKELSE:
600 gr potatisar
200 gr chevré
4 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
 
GÖR SÅHÄR:
Tag fram köttet i god tid så det är rumstempererat. Klappa in rullen med pressad vitlök och torkad timjan och bryn rullen runt om i en stekpanna med smör. Sätt in köttet i ugnen på 170 grader. Använd en termometer och ugnsgriljera köttet tills det når upp i 70 grader. Det tar lite drygt 1-1,5 timme. Tag ut köttet när det nått rätt innetemperatur och låt det svalna helt. Skär det sedan i supertunna skivor och servera till potatisbakelsen. Potatisbakelsen gör du genom att skiva potatisen tunt. Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret och vänd potatisen däri och krydda med salt och peppar. Varva potatis och smulad ost i en smord ugnsfast form eller portionsformar alternativt i smorda höga metallringar (även kallad konditor-ringar eller utstickare).  Grädda potatisen mitt i ugnen ca 60 minuter. 
 
Foto och recept: Ann-Sofi Karlsson Matsafari